Skip to main content

Billaddare

En elbilsladdare behöver knappast en närmare presentation, de gör just det, laddar elbilar. 

Det finns dock olika laddare som har olika unika egenskaper. Vissa kan prioritera laddning på överskott från en solcellsanläggning, andra kan ladda när priset är som lägst. 

Att välja rätt laddare utefter era önskemål är något som vi på Effecta gärna hjälper er med. 

checkwatt

"Effecta Energy Solutions AB är en komplett och trygg solcellsentreprenör i storgöteborg och Halland. Vi levererar system från idé till driftsatt system med vår egen personal."

Funktioner laddboxar

Det finns en uppsjö av olika laddboxar för laddning av elbilar, alla laddar en bil men de olika fabrikaten erbjuder olika tillvägagångssätt. 

Vi på Effecta är inte bundna till en leverantör av laddboxar, vi kan erbjuda de funktioner som stämmer bäst in på era önskemål. 

Oavsett ifall ert företag behöver flera laddstolpar med eller utan debitering, din villa behöver laddning för en eller två bilar eller om du vill kunna ladda när elpriset är som lägst har vi lösningar som passar ert behov. 

Kontakta oss så kan vi berätta mer. 

Läs mer

Solöverskott

Exempelvis Fronius kan ladda bilen prioriterat från ett solöverskott. I appen väljs en tid när man skall köra iväg samt hur mycket laddning man önskar i batteriet vid den tidpunkten. Fronius billaddare försöker då att använda sig av solöverskott i största möjliga mån innan den tar el från elnätet. 

Lågprisladdning

Flera laddare kan ladda när elen är som billigast, man väljer en tid för avresa i appen och laddaren räknar ut vilka timmar den skall ladda till lägst kostnad. 

Ofta behöver lågprisladdning kombineras med ett abonnemang från exemplevis Tibber. 

Kontakta oss så berättar vi mer. 

Effektvakt

De flesta laddare kan utrustas med effektvakter som undviker att huvudsäkringen överlastas och bryter strömmen. Ifall bilen laddas samtidigt som diskmaskin, ugn och bastun är igång så förbrukar huset totalt sett väldigt många ampere. I det fallet stegar en smart elbilsladdare ned i effekt så att husets sammanlagda förbrukning understiger huvudsäkringens värde. 

Lastbalansering

Ett fåtal laddare erbjuder lastbalansering, detta är en bra funktion om man vill kunna utnyttja maximal effekt. Laddaren känner då av ifall det finns mer kraft att hämta på någon av faserna i huset och kan därför individuellt förbruka mer mellan de olika faserna. Givetvis utan att huvudsäkringar överbelastas. 

Dubbelladdning

Det finns laddare med uttag för två elbilar, man kan därför ansluta två elektriska fordon till samma laddbox. Smart ifall hushållet har två bilar och vill kunna samsas om en och samma laddpunkt. 

Företagsladdning

Vi på Effecta erbjuder laddare för företag, oavsett ifall det rör sig om en eller flera laddare har vi olika lösningar. 

Man kan ha taggar för respektive bil som registrerar förbrukning eller till och med debiteringssystem om så önskas. 

Kontakta oss så berättar vi er. 

Varumärken vi levererar

Vi på Effecta är inte uppbundna på ett fabrikat, vi levererar lösningar som passar kunden oavsett ifall det är villakunder, företag eller offentlig verksamhet. För oss blir det därför viktigt att kunna arbeta brett och erbjuda teknik som är rätt för respektive användare. 

Varför Effecta?

  • Erfarenhet
    • Vi är din lokala leverantör verksamma inom storgöteborg och Halland. Vår erfarenhet är minst sagt gedigen, vi har arbetat med solenergi sedan mitten av 90-talet vilket innebär att vi har en stor kunskap och erfarenhet. 

  • Ekonomi
    • Hos oss får du alltid kvalitetsprodukter, tack vare att vi dessutom köper in stora volymer och inte gör inköp för enskilda projekt så kan vi oftast erbjuda en prisbild som är mycket konkurrenskraftig. Det innebär att vi kan erbjuda ett villaprojekt likväl som ett offentligt upphandlat projekt det bästa priset i förhållande till teknik.

  • Trygghet

    Vi är ett etablerat företag, vi använder våra egna installatörer och vår egen personal. Utöver de fördelar man får vid installationstillfället med ansvarstagande medarbetare så vet vi vikten av framtida service. Vi vill att en anläggning skall prestera väl över hela sin livslängd, vi tar ansvar för våra system även i framtiden!