FRONIUS VÄXELRIKTARE

fronius växelriktare

FRONIUS VÄXELRIKTARE FÖR SOLCELLER

Fronius är en Österrikisk tillverkare av växelriktare (Inverter) för att omvandla DC ström till växelström. Därmed blir solcellernas likström användbara för vårt elnät. Växelriktaren övervakar även driftsförhållandet för solcellerna och optimerar produktionen av el. 

Fronius utveckling av produkter är lösningsbaserad, Fronius tittar inte bara på växelriktaren utan hela solcellssystemet och att alla komponenter skall samverka för att prestera maximalt. Tack vare Fronius stora bredd på växelriktare som sträcker sig mellan 1.5kW till 27kW så kan Fronius leverera växelriktarlösningar till alla system. Samtliga växelriktare från Fronius kan anslutas i kaskad för att nå riktigt stora effekter för större solcellsprojekt. 

FRONIUS - EN TILLVERKARE MED ERFARENHET

Fronius började sin utveckling av växelriktare redan 1992 och släppte sin första växelriktare 1995 efter att solcellsindustrin började bli större och mer kommersiell. Vid tidpunkten var Fronius en av världens största tillverkare av svetsutrustning och utökade därmed sina verksamhetsområden. Fronius som företag grundades redan 1945 och är familjeägt. Idag är Fronius en av de världsledande tillverkarna av växelriktare med fokus på teknologi och funktion. I början av 2000-talet så lanserade Fronius sina elektroniska plug-in moduler som möjliggör uppdatering av redan befintliga växelriktare för att möta framtidens utveckling och framtida krav. Just den anpassningsmöjligheten gör ägandet av en Fronius växelriktare trygg beroende på utveckling av solcellsindustrin.

Fronius växelriktare

WiFi KOMMUNIKATION

Fronius WiFi kommunkation finns med som standard i alla växelriktare förutom Light modellerna. När växelriktaren är installerad och driftsatt ansluts sedan växelriktaren till antingen Fronius APP eller via webläsare för att övervaka och få del av aktuell status samt historisk information om drift och produktion. Fronius övervakningssystem kallas Solar.Web App och är kompatibelt med iPhone, iPad, Apple Watch, Android och Windows Smart Phone. Appen går även att ladda ned och köra i demoläge redan innan ett köp av en Fronius växelriktare. Förutom möjligheten av APP-styrning via smartphones och surfplattor kan man övervaka sitt system via en dator i en webläsare.

 

Fronius Växelrikare WiFi

FRONIUS SYMO

Fronius Symo är en av världens mest sålda växelrikare, Fronius Symo är en serie växelriktare som täcker 3-20kW. Växelriktarna kan även kopplas samman för att täcka riktigt stora behov i stora solcellssytem. WiFi och Ethernet medföljer som standard i Fronius Symo (ej Light modeller). Tack vare sitt Snap-In system är Fronius Symo snabba och standardiserade att installera och driftsätta, precis som alla Fronius produkter är de anpassade för att ge maximalt utbyte av hela systemet och inte bara växelriktaren.

För bästa verkningsgrad och prestanda är Fronius Symo utvecklad utan strömtransformator. 
Beroende på storlek och ifall det är en Fronius Symo S eller M modell av växelriktare så innehåller växelriktaren olika antal MPP. En MPP fungerar mer eller mindre som en processor, i de fall det finns flera MPP (M modeller) så kan en Fronius Symo växelriktare behandla solcellssträngar individuellt. Detta är mycket användbart när man har solcellsytor med olika mängd solinstrålning vid olika tider. Exempelvis kan det finns solceller på två olika taklutningar eller i två olika väderstreck. I de fallen ger flera MPP en betydligt verkningsgrad eftersom strängarna med solceller levererar sin maximala kapacitet samtidigt utifrån två olika solinstrålningar. 

För att läsa mer om Fronius Symo se under produkter på vår hemsida.

Fronius Symo

FRONIUS SYMO HYBRID

En Fronius Symo Hybrid ger dig samtliga funktioner som en Fronius Symo, Hybrid versionen är utökad med laddning av batteri. Fronius Symo Hybrid inegrerar hushållets förbrukning, batteriladdning och nätutmatning helt automatiskt. Finns det en förbrukning i huset när solcellerna levererar energi så täcks förbrukningen, vid överskott laddas batteriet. När batteriet är fulladdat och överskott från solcellerna finns matas energin ut på nätet. 

Fronius Symo Hybrid finns i tre storlekar mellan 3-5.0kW men klarar att ta hand om upp till 8kW solcellseffekt tack vare sitt Power Management system. Den överdimensionering tillåts för att simultant kunna förse hushållet med energi samtidigt som batteriet laddas.  

Fronius Symo Hybrid kan därför erbjuda solenergi i ett hushåll dyngets alla timmar när batteriet är rätt anpassat för hushållets förbrukning. Framtiden för energianvändning finns alltså att ta del av redan nu! 

För att läsa mer om Fronius Symo Hybrid se under produkter på vår hemsida.

Fronius Symo

FRONIUS ECO

Fronius ECO är växelriktare för större system, Fronius ECO levereras i två storlekar; 25kW och 27kW. Fronius ECO möter alla krav på storskalig solcellsproduktion och kan sammankopplas för att täcka effekta från väldigt stora solcellsinstallation.

Seriens lågviktsutörande och transformatorlösa uppbyggnad gör de lättarbetade trots sin effekt och storlek. Fronius ECO är dessutom IP66 klassade för att klara av riktigt krävande installationsmiljöer och på så vis erbjuda maximal flexibilitet utan att fördyra installationen med speciell anpassning av utrymmen där växelrikaren skall installeras. Fronius ECO har även möjlighet till allpoliga säkringar och inbyggda DC säkringar för en snabbare och mer kostnadseffektiv installation. 

Fronius Eco

FRONIUS GARANTIER

Fronius erbjuder generösa garantier med ett stabilt familjeägt företag som står bakom garantierna. Det är tryggt att äga en Fronius växelriktare eller en Fronius produkt för den delen, produkterna är utvecklade utifrån erfarenhet, kunskap med största tänkbara kvalitet i produktionen. Skulle något trots det gå fel så är det Fronius som garanterar garantin via ett stabilt och välskött företag. 

Som standard erbjuder Fronius två års garanti på alla sina produkter som levereras till Sverige. Ifall man registrerar sin produkt eller växelriktare hos Fronius så erbjuds två utökade garantipaket kostnadsfritt.

Fronius Warranty:

Utöver 2 års garanti tillkommer 5 års garanti på material och frakt av delar till totalt 7 år. I den utökade garantin täcks inget arbeta för byte av delarna.

Fronius Warranty Plus:

Uöver 2 års garanti tillkommer 3 års garanti på material och frakt av delar till totalt 5 år. I den utökade garantin ingår även en klumpsumma för arbete utifrån en schablon för att täcka hela eller delar av kostnaden för byte av delen som är felaktig. 

Utöver de kostnadsfria garantierna nämnda ovan kan man köpa till olika garantilösningar och omfattningar inom 30 månader från utleverans ifrån Fronius. Det finns garantilösningar ut till 20 år som kan väljas till, dessa alternativ erbjuds till en kostnad som varierar utifrån produkt och omfattning. Mer information finns på Fronius hemsida.

Fronius växelriktare

plana solfångare

Fronius Symo

Heltäckande serie växelrikare

Fronius Symo är en heltäckande serie växelriktare från Fronius som klarar allifrån ett litet solcellssystem på ett fritidshus till stora kommersiella system. Senaste teknologin levereras från en av världens största tillverkare i Österrike.

Solar.Web

Full kontroll över ditt system

I de flesta Fronius inverters som levereras medföljer WiFi modulen som möjliggör fjärrövervakning. Var du än befinner dig kan du snabbt få fram aktuell status och prestanda av ert solcellssystem.

Fronius Symo Hybrid

Växelriktaren för batterilagring

Fronius Symo Hybrid är växelriktaren för 24 timmars solinstrålning, den ger hushållet omedelbar effekt från solcellerna när produktion görs samtidigt som förbrukning. I de fall det är överskott laddas ett batteri och när batteriet är laddat sker nätinmatning.

Effecta Energy Solutions AB
Västra Rågdalsvägen 21
434 99 Kungsbacka
+46 (0)300-223 20
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.